Tavuklu Yufka Mantısı Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet taze yufka
- 1 adet tavuk göğsü 700 gr
- 1 adet rendelenmiş soğan
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Kimyon
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı su
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tavuklu Yufka Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk etini küçük modüllere ayırıp rondodan geçiriyoruz.
- Uygun bir kaba alıyoruz, rendelenmiş soğan, tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Yufkamızı ortan ikiye kesiyoruz.
- Düz kısmına hazırladığımız tavuklu harçtan koyup rulo biçiminde katlıyoruz.
- İki parmak genişliğinde kesiyoruz tepsimize yerleştiriyoruz .
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızara kadar pişiriyoruz .
- Sosu için;Zeytinyağ ve salçayı uygun bir tavaya alıyoruz ocakta kavuruyoruz.
- Daha sonra su ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Sosumuzu kızaran yufkamızın üzerine gezdirip tekrar 10 dk daha fırında pişiriyoruz .
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ve toz biberi ocakta kızdırıp üzerine gezdirip servis yapıyoruz ,deneyenlere afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.