
Tavuklu Yufka Mantısı Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet taze yufka
- 1 adet tavuk göğsü 700 gr
- 1 adet rendelenmiş soğan
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Kimyon
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı su
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tavuklu Yufka Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk etini küçük modüllere ayırıp rondodan geçiriyoruz.
- Uygun bir kaba alıyoruz, rendelenmiş soğan, tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Yufkamızı ortan ikiye kesiyoruz.
- Düz kısmına hazırladığımız tavuklu harçtan koyup rulo biçiminde katlıyoruz.
- İki parmak genişliğinde kesiyoruz tepsimize yerleştiriyoruz .
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızara kadar pişiriyoruz .
- Sosu için;Zeytinyağ ve salçayı uygun bir tavaya alıyoruz ocakta kavuruyoruz.
- Daha sonra su ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Sosumuzu kızaran yufkamızın üzerine gezdirip tekrar 10 dk daha fırında pişiriyoruz .
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ve toz biberi ocakta kızdırıp üzerine gezdirip servis yapıyoruz ,deneyenlere afiyet olsun.