
Tavuklu Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 6-7 su bardağı su
- 300 gram tavuk göğsü
- 1 su bardağı tel şehriye
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım limonun suyu
Tavuklu Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuğu suda haşlayın. Tavukları sudan çıkartıp tiftikleyelim tekrar suya atalım. Biraz sıvı yağ ekleyelim.
- Kaynarken 1 su bardağı tel şehriyeyi dökelim.
- Şehriyeler yumuşayana kadar kaynatalım.
- Tuz ve karabiber ekleyelim.
- Bir yandan terbiyesini hazırlayalım. 1 yumurta ve yarım limonun suyunu uygunca çırpalım.
- Terbiyeyi yavaş yavaş dökerken çorbayı tıpkı anda süratlice karıştıralım.
- Çok az daha kaynatalım. Bol limon sıkarak tüketelim. Afiyet olsun.