Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Tel Şehriyeli Kış Çorbası

Tavuklu Tel Şehriyeli Kış Çorbası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
tavuklu-tel-sehriyeli-kis-corbasi.jpg

Tavuklu Tel Şehriyeli Kış Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram tavuk(kemikli olursa daha iyi)
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 adet limon
  • 1 tutam maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 defne yaprağı (varsa)
  • Su

Tavuklu Tel Şehriyeli Kış Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tavuğu güzelce yıkayıp düdüklü tencereye alalım.
  2. Üzerine bir defne yaprağını ve biraz karabiber (varsa tane karabiber) koyarak ve sıcak su ekleyerek (2 litre kadar) tavuğu haşlayalım.
  3. Haşlanan tavuğu çıkaralım soğumaya bırakalım.
  4. Sonra da didelim. Suyunun hepsini çorbada kullanacağız.
  5. Havucu rendeleyelim.
  6. Tencereye yağı koyalım ve ısınınca havucu bir hoş soteleyelim.
  7. Uygunca yumuşayan havucun üzerine un koyalım ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  8. Haşlanan tavuğun suyunu tencereye yavaş yavaş ekleyelim.
  9. Kaynamaya başlayınca tuz karabiber rendelediğimiz sarımsağı ve şehriyeyi ekleyelim.
  10. Bi kaç cins karıştırıp didiklediğimiz tavuğu da ekleyelim.
  11. Şehriye yumuşayıp pişince limon suyu ekleyelim. Ve ocağı kapatalım.
  12. İsterseniz ince ince kıyılmış maydanozları bu sırada da ekleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Tavuklu Tel Şehriyeli Kış Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt