Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yufka
- Yarım kemiksiz tavuk göğsü
- 1 kase garnitür (mısır, havuç, bezelye, patates )
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 büyük soğan
- 1 su bardağı sıcak su
- Karabiber, tuz ve kimyon
- İsterseniz biraz köri
- Ayrıyeten ben biraz çarliston ve kapya biber de ekledim
- 1 tanede sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavaya tereyağını alıp eritin.
- Soğanları küçük küçük doğrayın.
- Tavaya ekleyip soteleyin. Salçayı ek edin.
- Tavuk göğsü küp küp doğrayın.
- Tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Üzerine suyu döktüm ve baharatlandırdım.
- Daha sonra biberleri ve sonra garnitür döküp bir mühlet bu biçimde pişirdim.
- Diğer bir tencerede beşamel sosu hazırlayın.
- Süt, tuz ve unu tencereye alıp karıştırarak pişirin.
- Baloncuk olmaya başlayınca tereyağı ekledim biraz pişirip kapattım. (5dk kadar).
- Yufkayı tezgaha alıp 4 e böldüm.
- Her bir parçayı çorba kasesi içine katın içine tavuklu harçtan koyup kapatın.
- Borcamı tereyağı ile yağlayın ve bohçaları içine koyun.
- Üzerine beşamel sosu dökün.
- 180 derece fırında alt üst üzeri hafif pişene kadar pişirin.
- Daha sonra kaşar peyniri rendesi ek edip tekrar fırına verin kızarınca üstü servise hazırdır.
- Her fırının pişme müddeti farklı ve ısısı ben 180 derecede toplam da 45 pişirdim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.