Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım tavuk göğsü
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 bardak pirinçi yarım saat evvelce hafif sıcak suyla ısladım.
- Tavuk göğsünü haşladım.
- Pilav tencereme sıvı yağ ve margarini ekledim erittim.
- Islanmış pirinçi yıkayıp süzdüm. Hafif kızan yağa ekledim kavurdum.
- İki bardak kaynar su ekledim (tavuk suyu daha hoş olur).
- Tuz ilavesiyle kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim.
- 15-20 dk dinlendirdim.
- Haşladığım tavuk göğsünü didikledim.
- Az yağda tuz ve karabiber ekleyip bir kaç çevirdim.
- Geleneksel sunma halinde çukur kâseye evvel tavuğu,sonra pilavı ek edip bastırdım. Aykırı çevirerek ayran eşliğinde servis yaptım????.
Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.