Tavuklu Pide Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı kadar)
- 1 büyük kesim tavuk göğsü
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kabuğu soyulmuş domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- Tuz, karabiber, pulbiber
- Bir tutam maydanoz
Tavuklu Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için materyalleri geniş bir yoğurma kabına alalım.
- Un hariç tüm materyalleri ekleyelim ve denetimli halde un ekleyelim.
- Hamuru 10 dk yoğuralım, yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
- Üzerini kapatıp yarım saat kadar mayalandırın.
- İç harcı için tüm gereçleri incecik doğrayın ne kadar ince doğranırsa o kadar lezzetli oluyor. (robot kullanmayın)
- Karıştırma kabına alalım ve tuz, baharatları ekleyelim harmanlaşana kadar karıştıralım.
- Dilediğiniz büyüklükte eşit bezelere ayırın pişiriceğiniz tepsi boyutuna nazaran ayarlayabilirsiniz ben 9 eşit bezeye böldüm.
- Açtığımız hamura hazırladığımız iç harcını koyup kenarlarını kıvırıp kapatın.
- En ucunu parmağınızla bastırın ki açılmasın.
- Dilerseniz kenarlarına yumurta sarısıda sürebilirsiniz.
- Evvelce ısıtılmış 200 alt üst fanlı fırında yaklaşık 40 dk pişirelim.
- Kızarınca pişmiştir fırından çıkınca kenarlarına tereyağı sürün.
Tavuklu Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.