
Tavuklu Noodle Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet havuç
- 2 adet kapya biber
- 2 adet sarımsak
- 3 -4 kol taze soğan (sapları atmayın)
- 300-350 gram tavuk ben ızgara kullandım göğüs kuru oluyor çünkü)
- 3 – 4 yemek kaşığı suyu süzülmüş meksika fasulyesi
- 1 paket noodle
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yahut 1 çay bardağı soya sosu zevkinize kalmış
- Karabiber
Tavuklu Noodle Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk ve tüm sebzelerimizi jülyen doğrayalım.
- Isıtılmış tencereye tavukları alalım suyunu salıp çekince 2 yemek kaşığı yağ ekleyip sarımsak soğan (sap kısımları ayıralım tencereye atmayalım)
- Havuç biberleri ekleyelim.
- 2 yemek kaşığı sirke ekleyip kavurmaya devam edelim, 1 çay kaşığı karabiberi ekleyelim.
- Bu ortada farklı tencerede noodle haşlarken denetim edelim ki lapa olmasın)
- Pişmeye yakın meksika fasulyesi ve soya sosunu ekleyelim.
- Bir iki tıp karıştırdıktan sonra tencerenin altını kapatalım.
- Noodlen süzdükten sonra tavuklu iç malzememizle karıştıralım.
- Tabağa servis ederken 3-4 adet soğan sapı koyalım afiyet olsun.