
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk but veya tavuk göğsü
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı nohut
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2-3 yemek tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak pirinçleri 1 yemek kaşığı tuzlu suda bekletin ardından tavukları haşlayın ve nohutları düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirin ben pirinçleri yaklaşık 1-2 saat suda beklettim.
- Pirinçler ıslandıktan sonra tavuklar haşlandıktan sonra yemeğe başlayalım yapışmaz tavaya sıvı yağ ilave edin yıkanmış suyu süzülmüş pirinçleri ilave edin ve yaklaşık 3-4 dk pirinçleri güzelce kavurun.
- Pirinçler güzel kavrulduktan sonra eğer pirinçleriniz 1-2 saat suda beklediyse 1 su bardağı dolusu tavuk suyu ilave edin pirinçler sadece 20-30 dk suda beklediyse 1,5 su bardağı tavuk suyu ilave edin.
- Eğer hiç suda bekletmediyseniz 2 su bardağı tavuk suyu ilave edin tuzunu ilave edin (Kısık) ayarda suyunu çekene kadar pişirin pirinçler suyunu çektiği an bir iki kez pilavı karıştırın, ocaktan çekin.
- Pilavınızı kapağını tekrar kapatın ve 15 dk kapağını açmadan dinlendirin bu sırada etleri didin pilavınız dinlendikten sonra bir tavada tereyağını güzelce kokusu çıkana kadar yakmadan eritin.
- Dinlenmiş pilavın üzerine pişmiş yumuşak nohutları ekleyin üzerine eritilmiş tereyağını ilave edin ve karıştırın bir kaseye didilmiş olduğunuz etleri koyun üzerine pilav koyun.
- Resimlerde gösterdiğim gibi ve tabağa kaseyi ters çevirin üzerine karabiber ile servis edin afiyet olsun.