Tavuklu Kereviz Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 1 orta uzunluk kereviz
- 1 adet tavuk göğsü (Haşlanmış)
- 1 küçük bağ dereotu (İnce doğranmış)
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 8-9 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
Tavuklu Kereviz Salatası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsünü küçük bir tencereye alın ve üstünü geçecek kadar su ekleyin. Tavuk göğsü yumuşayana kadar haşlayın.
- Kerevizin kabuğunu soyun ve derince bir kabın içerisine rendeleyin.
- Üstüne haşlanmış tavuğu, ince ince doğranmış dereotunu, rendelenmiş sarımsaklarınızı yoğurdu, mayonezi ve tuzu ekleyin. Güzelce karıştırın.
- İçerisine koyacağınız yoğurt ve sarımsak ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz. (dilerseniz içine ceviz içi de koyabilirsiniz)güzelce karıştırın ve servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.