iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Çerkez Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 tam tavuğun yarısı
*6 adet domates
*7 adet biber
*1 5 tatlı kaşığı karabiber
*3 su bardağı pirinç
*Tuz
*Sıvı yağı
*6 su bardağı tavuk suyu
Tavuklu Çerkez Pilavı Tarifi Yapılışı Tavuğun yarısını yıkayıp kesip tencereye koyup kızartıyoruz, kızarttıktan sonra üzerini kaplayacak şekilde su koyuyoruz, bir 15 dakika kaynatıp tavukları çıkartıp didikliyoruz, daha sonrasında başka geniş ve derin tavaya biberleri küçük küçük dilimliyoruz, tavaya yağı koyup biberleri rengi hafif döndükten sonra domatesleri ister rendeleyin, isterse *küçük olacak şekilde doğrayıp biberin içine koyup bir süre pişirdikten sonra didiklediğimiz tavukları ekleyip bir sure de onunla pişirip karabiberi ekleyip 3 su bardağı pirinçi yıkayıp hazırladığımız harcın üzerine pirinçleri iyice eşit şekilde koyup 6 su bardağı da tavuk suyunu ekletip üzerine biraz daha karabiber ekleyip kapağını kapatıp kaynadıktan sonra da altını yarım edip hiç karışmıyoruz, piştiğinden emin olup altını kapatıp demlendiririp servis edeceğimiz kaba ters çevirip servise sunuyoruz
Not 1’e 2 ölçü suyu koyuyoruz yani 3 ise 6 suyu koymak gibi
*1 tam tavuğun yarısı
*6 adet domates
*7 adet biber
*1 5 tatlı kaşığı karabiber
*3 su bardağı pirinç
*Tuz
*Sıvı yağı
*6 su bardağı tavuk suyu
Tavuklu Çerkez Pilavı Tarifi Yapılışı Tavuğun yarısını yıkayıp kesip tencereye koyup kızartıyoruz, kızarttıktan sonra üzerini kaplayacak şekilde su koyuyoruz, bir 15 dakika kaynatıp tavukları çıkartıp didikliyoruz, daha sonrasında başka geniş ve derin tavaya biberleri küçük küçük dilimliyoruz, tavaya yağı koyup biberleri rengi hafif döndükten sonra domatesleri ister rendeleyin, isterse *küçük olacak şekilde doğrayıp biberin içine koyup bir süre pişirdikten sonra didiklediğimiz tavukları ekleyip bir sure de onunla pişirip karabiberi ekleyip 3 su bardağı pirinçi yıkayıp hazırladığımız harcın üzerine pirinçleri iyice eşit şekilde koyup 6 su bardağı da tavuk suyunu ekletip üzerine biraz daha karabiber ekleyip kapağını kapatıp kaynadıktan sonra da altını yarım edip hiç karışmıyoruz, piştiğinden emin olup altını kapatıp demlendiririp servis edeceğimiz kaba ters çevirip servise sunuyoruz
Not 1’e 2 ölçü suyu koyuyoruz yani 3 ise 6 suyu koymak gibi