Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Cepli Bazlama (Mini Mayasız)

Tavuklu Cepli Bazlama (Mini Mayasız)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
tavuklu-cepli-bazlama-mini-mayasiz.jpg

Tavuklu Cepli Bazlama (Mini Mayasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
İçine;
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 silme yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı kadar su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ (Sote için)
  • Marul yaprakları
  • Domates ya da havuç

Tavuklu Cepli Bazlama (Mini Mayasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kaseye yoğurt, ılık su, ve kabartma tozu alınarak çırpılır. Üzerine şeker ve tuz ilave edilir.
  2. Elenerek kontrollü şekilde azar azar un eklenerek spatula ile karıştırılır. Daha sonra elle yoğurmaya geçilir. Hamur hafif ele yapışan ama yumuşak bir kıvamda olana kadar yoğrulur.
  3. Tezgaha çok az un serpilir ve hamur alınarak üzerine de biraz un serpildikten sonra 8 bezeye ayrılır. Bezeler yuvarlanır.
  4. 4. Beze elle genişletilerek oklava ile çok inceltmeden tatlı tabağından biraz küçük açılır.
  5. İyice ısınan tavanın içine hamurlar sığacak şekilde koyulur. Ocak orta ateşte olursa daha iyi kabarır ve içini çeker.
  6. Bazlamalar hafif kenarından kabarınca ters çevrilir. Diğer tarafı da kenarlarından hafif kabarınca ters çevrilir. Balonlaşmaya başlayınca biraz beklenir ve tekrar ters çevrilir. Toplamda 4 kez çevirmiş oluyoruz.
  7. Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlem uygulanır. Daha sonra tavuklar jülyen ince şeritler halinde kesilir.
  8. Tavaya sıvı yağ alınır. Üzerine tavuklar eklenir ve rengi değişene kadar sotelenir.
  9. Tavuklar suyunu salıp çekince salça, kırmızı toz biber, tuz ve karabiber eklenerek biraz daha sotelenir. İçine su eklenir ve suyu çekene kadar pişirilir ve kapatılır.
  10. Marul yaprakları yıkanır ve hazırlanır. Dilerseniz içine domates ya da jülyen kesilmiş havuç yapabilirsiniz.
  11. Bazlamalar yarıya kadar cep şeklinde bıçakla kesilir. İçine marul yerleştirilir.
  12. Daha sonra tavuklar koyulur. Domates ya da havuç da eklenerek tümüne aynı işlem uygulanıp servis edilir. Afiyet olsun ????.
Tavuklu Cepli Bazlama (Mini Mayasız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yumuşacık Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 su bardağı su1 yemek kaşığı şeker2 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı sıvı yağ1 paket kuru mayaAldığı kadar un Yumuşacık Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Süt ve su karışımı ocakta ısıtılır biraz. Daha sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
10 Dakikada Mayasız Puf Puf Bazlama Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt1 su bardağı su1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuzUn2 paket kabartma tozu 10 Dakikada Mayasız Puf Puf Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un ve kabartma tozu hariç başka gereçler kaseye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Balon Bazlama Tanımı İçin Malzemeler 7 su bardağı un3 su bardağı ılık suKibrit büyüklüğünde yaş maya2 çay kaşığı tepeleme tuz2 çay kaşığı tepeleme toz şeker3 yemek kaşığı zeytinyağı Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurma kabına un ve tuz alınır, karıştırılarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Mayasız Yumuşacık Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı un1.5 tatlı kaşığı tuz1.5 tatlı kaşığı toz şeker1 paket kabartma tozu1 su bardağından biraz fazla süt Üzerine sürmek için; Tereyağı Mayasız Yumuşacık Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Mayayı bekleyecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Mayasız Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı yoğurt1 bardağı ılık su1 çay kaşığı tuz1 paket kabartma tozu3,5 su bardağı un ( azar azar ekleyin markaya göre un miktarı farkedebiliyor) Mayasız Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 1 su bardağı ılık su, tuz ve yoğurdu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt