Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Buğu Kebabı

Hoş geldin! akan02 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Tavuklu Buğu Kebabı
0
40

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
tavuklu-bugu-kebabi.jpg

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 kg kemiksiz tavuk
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 adet domates (ya da 1 su bardağı domates sosu)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su
Beşamel sosu için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Uygun bir tencereyi ocağa alıyoruz ve içerisine zeytinyağı ekliyoruz.
  2. Soğanımızı yemeklik doğruyoruz, tenceremize alıp pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  3. Daha sonra etimizi kuşbaşı doğruyoruz, tenceremize ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  4. Üzerine doğradığımız kırmızı biberi ve salçayı ekleyerek karıştırıyoruz.
  5. Domatesi soyup küçük küçük doğrayıp ilave ediyoruz.
  6. Havuçları soyup küçük doğruyoruz. Bezelye ve havuçları yumuşayana kadar haşlıyoruz. ( bir kavanoz garnitür de tercih edilebilir). Suyunu süzüp yemeğe ekliyoruz.
  7. Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekliyoruz, 5 dakika bu şekilde pişirip ocaktan alıyoruz.
  8. Beşamel sosu için; tencereye tereyağımızı alalım ve eritelim.
  9. Üzerine unu ekleyerek, birkaç dakika kavuralım.
  10. Kavurduğumuz unun üzerine, sütü yavaş yavaş ekleyelim ve bir yandan da karıştıralım.
  11. Kaynayıp koyulaşan beşamel sosumuzu ocaktan alalım. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştıralım.
  12. Pişirdiğimiz tavuğumuzu fırın kabına alalım, üzerine beşamel sosu dökelim ve düzeltelim.
  13. Yemeğimizin üzerini bolca kaşar peyniri rendesi ile kaplayalım ve 190°c fırında, peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirelim.
  14. Fırından alıp 10 dakika dinlendirdiğimiz yemeğimizi dilimleyelim, servis edelim.
Afiyet olsun.

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,556Konular
982,097Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt