bilgisayarci
FD Üye
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram donmuş bezelye
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates biber karışık salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet tavuk but
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlarımızı ve sarımsağı küp küp doğrayıp sıvı yağ ile kavuruyoruz.
- Tuzu bu etapta ekleyebiliriz. Akabinde küp küp doğranmış patates ve havucumuzuda ekleyip kavurmaya devam edelim.
- 3-4 dk sonra salçalarımızı ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
- Eğer domatesiniz yahut domates püreniz varsa ekleyebilirsiniz ben olmadığı için ekleyemedim.
- Tavuklarımızı ekleyip 2-3 kez karıştırdıktan sonra bezelyeyi ekleyip üstünü geçecek biçimde su ekleyelim ve kaynaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısığa alıp denetimli formda pişirelim.
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.