elektronikci
FD Üye

Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase kuşbaşı göğüs
- Yarım kilo bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Pulbiber
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuşbaşı tavukları tencereye alıyorum ve yarım çay bardağı suyla suyu çekene kadar pişiriyorum.
- Yağını ekliyorum. Küp küp doğranmış soğanları da ekleyerek pembeleşene kadar kavuruyorum.
- Salçaları ekliyorum. Bezelye, havuç ve patatesi de ekleyerek kavurmaya devam ediyorum.Baharatları ekliyorum.
- 2 su bardağı sıcak suyu da ekleyerek orta ateşte 20 dk pişiriyorum.(benim kullandığım bezelye köy bezelyesi olduğu için tohumundan kaynaklı siyah duruyor. ).
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı