Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller
- 4 modül tavuk kemiksiz pirzola but
- İstediğiniz baharatlar
- Yarım fincan sıvıyağ
- Çok az su
- 1 adet Soğan
- Birkaç kısım maydanoz
- Sumak
- Tuz
- Nar ekşisi
- 1 adet Domates
Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavukları yıkayıp minik minik doğuyoruz. İşin en güç kısmı bitti
sonra tavaya alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. - O sırada soğanı piyazlık doğrayıp içine doğranmış maydanoz, nar ekşisi, sumak ve tuz ek edip yeterlice elimizle o alıyoruz.
- Domatesleri de minik küpler halinde kesip farklı bir tabağa alıyoruz.
- Tavuklar suyunu çekince biraz sıvı yağ ekleyip hafif kavuruyoruz.
- Baharatlarını da ekleyip çok az miktarda(birkaç damla) suyunu da ekliyoruz tekrar suyunu çekince ister lavaşımızı isterse ekmeği tavuklara bastırıp içine tavuk, domates ve soğanın koyuyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.