bilgisayarci
FD Üye
Tavuk Tantuni (Mükemmel Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü
- Haşlamak için su
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı Kimyon
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Kuyruk yağı
- 3 su bardağı un
- Tuz
- Su
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 5 kısım marul
Tavuk Tantuni (Mükemmel Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavukları küp küp doğruyoruz, tavada mühürleyip, biraz su ekleyip, pişiriyoruz.
- Suyunu çekince baharatlarını ekleyip, birazda kuyruk yağı ekleyip, pişirmeye devam ediyoruz.
- Zeytin yağını da ekleyip, 5 dakika daha pişiriyoruz, ocağı kapatıyoruz.
- Lavaş ekmeğini için olan gereçleri yoğurup, pişiriyoruz.
- Önce tavuk harcını ısıtıp, daha sonra soğan ve domates marulu ek edip, sarıyoruz herkese afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.