Tavuk Suyuna Pancar Kereviz Zencefil Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet baget
- 1-1.5 litre su
- 1 adet soğan
- 50 gram kereviz
- 50 gram pancar
- 1 kahve fincanı tel şehriye
- 1 çay kaşığı taze zencefil
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tepeleme un
- Ekşi sevenler yarım limon( ben limon ek ettim)
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Tavuk Suyuna Pancar Kereviz Zencefil Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 baget 1-1. 5 lt suda haşlıyoruz.
- 1 soğanı karamelize kavurup, haşlanan tavuk suyunu süzerek üzerine ek ediyoruz.
- Bagetlerimizi soğuyunca didikliyoruz.
- Yaklaşık 50 gram kereviz ve pancarı icerisine rendeliyoruz( 1 er avuçta olur).
- Taze zencefil 1 tatlı kaşığı kadar rendeleyip 1 kahve fincanı şehriyemizi de ek edip pişiriyoruz.Yaklaşık 10 -15 dk.
- Bir kasede 1 su bardağı yoğurt, 1 tepeleme un ve 3 diş sarımsak rendesiyle terbiyemizi hazırlayıp kaynayan çorbanın suyunu ılıştırarak terbiyemizi ek ediyoruz.
- Didilediğimiz bagetlerimizi, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı zerdeçalımızı da ekleyip, 1 taşım kaynaması kâfi.
- Kereviz yapraklarımızla süsleyip, karabiber ve pul biber ile taçlandırıp afiyetle içiyoruz????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.