bilgisayarci
FD Üye

Tavuk Suyu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet but (yerine bir adet tavuk göğsü yahut kalçalı bir adet butta kullanabilirsiniz )
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- Yarım küçük havuç
- 3-4 kol ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Su
Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havalar soğuduysa gelsin tavuk suyu çorbası tanımı ????????????????.
- Öncelikle tavuklarımızı güzelce yıkayıp bol su ile birlikte ocağa alalım ve tuzunu ekleyelim.
- Tavuklarımız kaynayıp piştikten sonra suyunu süzelim ve tavukları kemiklerinden ayırarak küçük kesimler halinde didikleyelim.
- Derin bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağımızı alalım.
- Eriyince üzerine iki yemek kaşığı unumuzu ekleyelim ve 3-4 dakika unumuzun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine bir bardak soğuk su ekleyelim ( soğuk olması kıymetli zira unumuzun topaklanmasını önleyecek püf noktası bu. )
- Daha sonra kenara ayırdığımız yaklaşık 4 şu bardağı tavuk suyunu ekleyelim ve unumuz yeterlice özdeşene kadar karıştıralım. Bu etapta blander kullanabilirsiniz.
- Didiklediğimiz tavukları ekleyelim.
- Havucumuzu rendenin ince tarafı ile rendeleyelim şehriyelerimizi de ekleyip 10 dakika kadar kaynatalım.
- Şehriyelerimiz pişince altını uygunca kısalım ve ince kıyılmış maydanozumu çorbamıza ekleyelim.
- İki dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
Dipnot: pulbiber ve limon ile servis önerilir. .
@ikizlerin_mutfağı25.
Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı