Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet domates
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 1,5 su bardağı su
Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavanın içerisine 3 yemek kaşığı sıvı yağı alın ve üzerine 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuğu ek ederek orta ateşte soteleyin.
- Suyunu çeken pişen tavukların üzerine doğranmış soğanı ve sarımsağı ek ederek sotelemeye devam edin.
- Juliyen doğranmış yeşil biber ve kapya biberi ekleyin iki dakika karıştırdıktan sonra küp küp doğranmış domatesi, salçayı, baharatları tavanın içerisine ek edin.
- Tavuk salçanın rengini alınca 1,5 su bardağı su ekleyip karıştırıp yemeğinin kapağını kapatıp kıvamı almasını bekleyelim.
- Pişen yemeğimizi altını kapatıp dinlenmeye bırakalım. Yanında pirinç pilavı ve salatayla servis yapabilirsiniz.
Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.