Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk nasıl bağlanır? Tavuk bağlama teknikleri

Tavuk nasıl bağlanır? Tavuk bağlama teknikleri
0
65

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
tavuk_nasil_baglanir_tavuk_baglama_teknikleri_1611744731_4544.jpg

Davet yemeklerinin olmazsa olmazları arasında yer alan, nar gibi kızarmış bütün bir tavukla misafirlerinizi hayran bırakabilirsiniz. Bir tavuğun bağlanması lezzet anlamında çok önemli bir adımdır. Peki evde sevdiklerinize hazırlayacağınız yemeklerden biri olan tavuk nasıl bağlanır? Tavuk ya da hindi iple bağlama tekniklerini sizlerle paylaşıyor olacağız. Detaylar haberimizde:

İnsan sağlığına birçok faydası olan tavuk tam bir protein deposudur. Mutfaklarda birçok farklı yemeği yapılan tavuğun yöreden yöreye değişen pişirme tekniği bulunuyor.  Sağlıklı beslenme açısından çok önemli bir kaynak olan tavuğu bütün olarak pişirmek isterseniz buna göre hazırlamanız gerekir. Tavuğu bağlayarak bir çeşit kafesleme tekniği olan bu yöntemle ortaya misafirlerinize muhteşem bir lezzet sunabilirsiniz. Tavuğu mutfak ipi ile sıkıca bağlamak, böylece kanatlar ve bacaklar vücuda yakın durması anlamına gelir. Bu, tavuğu daha kompakt hale getirerek eşit şekilde pişmesine yardımcı olur. Bir tavuğu kafeslemek, aynı zamanda kanat uçlarının ve butların yanmasını önlemeye yardımcı olur ve servis ettiğinizde pişmiş tavuğun daha çekici görünmesini sağlar. İşte tavuğu bağlamanın bazı püf noktaları:

TAVUK İPLE NASIL BAĞLANIR?

Tavuğu yıkayın. Tavuğun hem içini hem de dışını güzelce temizleyip sudan geçirin. Ardından bir peçete yardımıyla biraz kurulayın. Kuruladıktan sonra bir tepsinin içine yerleştirin.

Tavuğu ikiye bölünmüş soğan, limon veya portakal gibi biraz narenciye ve baharatlar koyarak doldurabilirsiniz. Bunu tavuğu bağlamaya başlamadan önce yapmanız gerekecek çünkü bacaklar geri bağlandıktan sonra içeri hiçbir şey koyamazsanız. 

YZg1b_1611749411_7442.jpg

Tavuğun kanatları tavuğun arkasına gelecek şekilde arkasına koyup sokun. Mutfakta kullandığınız biraz kalın ve yanmayacak bir ip hazırlayın.

Daha sonra bağlama işlemine geçmek için tavuğun arka kısmını kendinize doğru çevirin. Tavuğun arkasını ve butlarının ucunu alarak orta kısımda küçük bir düğüm atın. Ardından bütün kenarlarından ipi geçirin, sonrasında tavuğu çevirip kanatlarının da altında ipi dolayarak tekrardan orta kısmında bir düğüm atın.

rO2to_1611749595_4164.jpg

Son olarak tavuğu tekrardan çevirip kanatların altında bir düğüm daha atarak bağlama işlemini bitirin. Bu işlemi yaparken ipi çok sıkmamaya özen gösterin. 

cf7UT_1611749614_9272.jpg

Böylelikle tavuğunuzu bir bütün halinde eşit şekilde pişirebilir ve ip izi çıkmasını engelleyebilirsiniz.

TTha8_1611749652_2061.jpg

Son olarak tavuğa sos hazırlayıp fırına atabilirsiniz. Ortaya muhteşem bir lezzet çıktığına şahit olacaksınız. 

ZrVKH_1611749848_8703.jpg
 

Similar threads

Sofraların vazgeçilmez ürünü olan tavuğu her bölümünü ayrı olarak birçok şekilde pişirip yemek mümkün. Tavuğun parçalarını tek tek almak yerine bütün olarak tavuk alıp evde kendiniz kolayca parçalara ayırabilir nasıl ayrılır, tavuk nasıl açılır? İşte en kolay tavuk açma yöntemleri haberimizin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
184
Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 1 adet bütün tavuk1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı kekikYarım çay kaşığı karabiber1 kaşık un Fırında Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Fırın Poşetinde Lokum Gibi Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 1 bütün tavuk Sosu için 1 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı salça1 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz2 büyük patatesAz sıvı yağ ve tuzFırın poşeti için de 1 tatlı kaşığı un Fırın Poşetinde Lokum Gibi Bütün Tavuk Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Fırında Soslu Bütün Tavuk Nasıl Yapılır (Yılbaşı Tavuğu Ve İç Pilav Tarifi) İçin Malzemeler Fırında kızarmış tavuk için: Kullanılan su bardağı 200ml 1 adet bütün tavuk (1.600gr)1 adet fırın poşeti (büyük boy) Tavuk sosu için: 1 yemek kaşığı yoğurt1 diş sarımsak ( büyük boy)3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Dışarıdan aldığımız o mis kokusuyla hepimizi çağıran çıtır çıtırlığı ile gönlümüzü fetheden, tavuk yemeyenlere bile tavuk yedirten KFC tarifi. Tüm detayları ve püf noktaları bugünkü yazımızda. Fast food sektörü bize enfes çıtır tavuklarda sunuyor. Özellikle film ya da maç gecelerinde biranın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt