Tavuk Kokoreç Tanımı İçin Materyaller
- 4 tavuk budu ( tüm but kalçalı )
- 3 diş sarımsak
- 4-5 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Tavuk Kokoreç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk butlarını etlerini kemiklerinden keskin bir bıçak ile ayırın.
- Çok küçük modüllere kesin.
- Etleri tavaya alın suyunu çekinceye kadar pişirin ,ardından yağlarını ekleyin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
- Bu ortada biber ve domatesi yıkayın, domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın birebir formda biberleri de 2 cm kalınlıkta kesin.
- Pembeleşen tavuk etine sarımsakları sıkın, 1 dakika kadar kavurun.
- Akabinde biber ve domatesleri ekleyin.
- En son baharatlarınıda ek ettikten sonra 5 dakika orta kısık ateşte pişirin ve altını söndürün.
- Ekmekleri etlerin üzerine basın hafif yağılansınlar akabinde içlerine doldurun.
- Üzerine tekrar pulbiber ekim ve acı biber turşusu ve salatalık turşusu ile afiyetle yiyin. ????????????????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.