
Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı bulgur
- 2 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 8 adet tavuk baget
- 1 yemek kaşığı salça
- 7 su bardağı tavuk suyu
Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavukları içerisine bir yemek kaşığı salça ve yedi su bardağı döküp haşlanana kadar pişirelim. Bulgur kısmı için tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım. Küp küp doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Ardından biberleri ilave edip bir iki dakika daha kavuralım. Domatesleri ilave edip 1-2 dakika karıştırdıktan sonra bulgurumuzu ekleyelim.
- Güzelce kavurup ocaktan alalım. Borcama bulgurumuzu döküp üzerine haşladığımız tavuk bagetleri dizelim. Üzerine ayırdığımız suyu her tarafına gelecek şekilde dökelim.
- Tavukların üzerine bir tatlı kaşığı salçayı hafif suda açıp sürelim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun