Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Harçlı Biber Dolma (Ketojenik Diyete Uygun)

Tavuk Harçlı Biber Dolma (Ketojenik Diyete Uygun)
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tavuk-harcli-biber-dolma-ketojenik-diyete-uygun.jpg

Tavuk Harçlı Biber Dolma (Ketojenik Diyete Uygun) Tanımı İçin Gereçler

  • 12 adet orta uzunluk dolmalık biber
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet domates
  • Kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım bağ dereotu
  • Yarım bağ nane
  • 1 tepeleme çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç

Tavuk Harçlı Biber Dolma (Ketojenik Diyete Uygun) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Dolmalık biberler yıkanıp temizlenir içleri işaret parmağımız hafif ıslatılıp tuza batırılır biberin içi ovalanır, tavuk göğsü evvel filota biçiminde ince kesilir.
  2. Daha sonra yapabildiğiniz kadar minik küp küp doğranır yarım kapya biber, domates, soğan, sarımsak doğraya bildiğimiz kadar küçük küp küp doğranır.
  3. Tavamızı ocağa koyup yarım çay bardağı zeytinyağı ek ediyoruz kızınca doğradığımız tavuk göğsünü ek edip rengi değişene kadar soteliyoruz.
  4. Köri ve baharatları ek edip bir iki tıp daha pişirip kapya biberi soğanı ve sarımsakları ek ediyoruz en son domatesi ek ediyoruz 5 dakika daha soteleyip tuzunu atıp ocağın altını kapatıyoruz.
  5. Pirinçleri güzelce yıkayıp tavuk sotemize ek ediyoruz nane maydanoz dereotu nu ince ince kıyıp ek edip karıştırıyoruz.
  6. Dolma biberlerimizin içine hazırladığımız tavuklu harcımızı sade pirinçteki kadar çok gevşek olmadan biraz bastırarak dolduruyoruz zira tavuklar pişince daha da küçülecek, tenceremize dizip yarısına kadar ek ediyoruz.
  7. Salçamızı suda daha evvel eritip ek ediyoruz kalan yarım çay bardağı zeytinyağını dolmaların üzerine döküyoruz. Kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte 20 dakika civarı pişiriyoruz.
  8. Fırınımızı 200 derece fansız ayarda ısıtıyoruz tenceredeki dolmalarımızı fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
  9. Kalan suyunu dolmaların üzerine döküyoruz 15 dakika üst beğenilen pişiriyoruz biberlerin üstü kızardığında fırından çıkarıyoruz ılık olarak servis ediyoruz afiyet olsun ♥️
Not: Baharatlarını ve yeşillikleri sevdiklerinizi istediğiniz ölçüde değiştirerek kullanabilirsiniz pirinç koymaya bilirsiniz yoğurt ya da ayran eşliğinde servis edebilirsiniz.
 

Similar threads

Tavuklu Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller 12 adet dolmalık biber İçi için: 150 gram tavuk kıyması yahut minik küp biçiminde doğranmış tavuk göğsü1 kg dolma biber15 yemek kaşığı pirinç5 yemek kaşığı sıvı yağ2 adet orta uzunluk soğan2 yemek kaşığı domates salçası (mevsiminde iseniz 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Fırında Zeytinyağlı Dolma Biber Tanımı İçin Gereçler 9-10 adet dolmalık biber (ben yazın derin dondurucuya attığım biberlerden kullandım)1.5 su bardağı pirinç1 adet SoğanYarım çay bardağı zeytinyağı1 er tatlı kaşığı  domates,biberBaharatlar (nane,kekik,kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Mini Kabak Dolma (Ketojenik Beslenme) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet mini kabak1 orta boy soğan100 gram kıyma2-3 diş sarımsakYarım su bardağı karnabahar rendesiYarım çay kaşığı kırmızı toz biberKarabiberZeytin yağTuz Mini Kabak Dolma (Ketojenik Beslenme) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler 1 adet soğan2 adet köy biberi yahut carliston biber1 adet kapya biberYarın kilo tavuk göğsü1.5 yemek kaşığı salça2 diş sarımsakTercihe nazaran baharatlar ve tuz Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tenceremize 1 çay bardağı kadar yağı ek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Parmak Yediren Etli Dolma Tarifi İçin Malzemeler Etli dolma için malzemeler; 10-12 adet orta boy dolmalık biberYarım kg kıyma1 çay bardağı pirinç1 adet orta boy soğanMaydanozKekikTuzSalçaZeytinyağıPatates Sosu için; 1 kaşık salça1 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı zeytinyağı1 lt su Parmak Yediren...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt