
Tavuk Harçlı Biber Dolma (Ketojenik Diyete Uygun) Tanımı İçin Gereçler
- 12 adet orta uzunluk dolmalık biber
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 adet domates
- Kapya biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım bağ maydanoz
- Yarım bağ dereotu
- Yarım bağ nane
- 1 tepeleme çay kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı pirinç
Tavuk Harçlı Biber Dolma (Ketojenik Diyete Uygun) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Dolmalık biberler yıkanıp temizlenir içleri işaret parmağımız hafif ıslatılıp tuza batırılır biberin içi ovalanır, tavuk göğsü evvel filota biçiminde ince kesilir.
- Daha sonra yapabildiğiniz kadar minik küp küp doğranır yarım kapya biber, domates, soğan, sarımsak doğraya bildiğimiz kadar küçük küp küp doğranır.
- Tavamızı ocağa koyup yarım çay bardağı zeytinyağı ek ediyoruz kızınca doğradığımız tavuk göğsünü ek edip rengi değişene kadar soteliyoruz.
- Köri ve baharatları ek edip bir iki tıp daha pişirip kapya biberi soğanı ve sarımsakları ek ediyoruz en son domatesi ek ediyoruz 5 dakika daha soteleyip tuzunu atıp ocağın altını kapatıyoruz.
- Pirinçleri güzelce yıkayıp tavuk sotemize ek ediyoruz nane maydanoz dereotu nu ince ince kıyıp ek edip karıştırıyoruz.
- Dolma biberlerimizin içine hazırladığımız tavuklu harcımızı sade pirinçteki kadar çok gevşek olmadan biraz bastırarak dolduruyoruz zira tavuklar pişince daha da küçülecek, tenceremize dizip yarısına kadar ek ediyoruz.
- Salçamızı suda daha evvel eritip ek ediyoruz kalan yarım çay bardağı zeytinyağını dolmaların üzerine döküyoruz. Kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte 20 dakika civarı pişiriyoruz.
- Fırınımızı 200 derece fansız ayarda ısıtıyoruz tenceredeki dolmalarımızı fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
- Kalan suyunu dolmaların üzerine döküyoruz 15 dakika üst beğenilen pişiriyoruz biberlerin üstü kızardığında fırından çıkarıyoruz ılık olarak servis ediyoruz afiyet olsun