Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
- 3 modül tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tane soğan (suyu sıkılmış sıkılan suyu kullanılacak)
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı barbekü sosu
Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsü ince açılır ve ince kesikler ile çizikler atılır. ( sos içine kadar alsın diye).
- Sos materyallerin hepsi bir kaba konulup hazırlanan tavuk göğüsleri sosla birlikte karıştırılır.
- Karışım 3 saat kadar buzdolabında bekletilir.
- 3 saat sonra karışım fotoğraftaki üzere fırın kağıdına sarılır ve buzdolabına konulur.
- 1 gün bekletilir.
- Akşam ya da öğlen yemeğinizde ne vakit yapmak isterseniz, konuk geldiğinde canınız ne vakit isterse buzluktan çıkartıp ince ince kesip tavada kızartabilirsiniz.
Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı