Tavuk Burger Tanımı İçin Materyaller
Ekmeği için
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 6.5 su bardağı un
- 1 kilo tavuk kıyması
- 2 adet orta uzunluk soğan (Rendelenmiş)
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- Tuz karabiber
Tavuk Burger Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabımızın içine süt sıvı yağı şeker tuz ve mayayı koyup güzelce karıştıralım. Daha sonra ünü yavaş yavaş ek edip hafif ele yapışacak bir hamur elde edip 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Bu sırada ise köftemizi yapalım. Tekrar yoğurma kabımızın içine köfte için olan materyalleri ek edip güzelce yoğuralım.
- Ele yapışan bir köfte olacak korkmayın yağ yardımıyla toplayıp kavanoz kapağına streç sineması yerleştirip kıymamızı hoş bir hal verip buzdolabında dinlendirelim.
- Mayalanan hamurumuzu eşit biçimde orta uzunluk olacak formda yuvarlayıp tepsilere dizelim. Yumurta sarısı sürüp susam dökelim ve 200 derecedeki evvelce ısıtılmış fırına koyup 30 dakikada pişirelim.
- Köftelerimizi kızartalım ve pişen ekmeğimizi bıçak yardımıyla kesip köfte ketçap mayonez marul (İstediğiniz herşey) ekleyip servise hazır hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun hanımlar ????????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.