teknolojiuzmani
FD Üye

Tavuk Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk but
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates rendesi
- 1 konserve garnitür
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz biber
- Kekik
- 1 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
- 300 gram kaşar peyniri
Tavuk Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları küçük küçük dilimledikten sonra tavaya alıyoruz.
- Biraz kavrulduktan sonra içerisine yeşil biber ve kapya biberimizi ekliyoruz.
- Daha sonra tavuklarımızı ekliyoruz. İyice pişene kadar kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra baharatlarımızı ekliyoruz.
- Sonra salçamızı ekliyoruz biraz daha piştikten sonra rendelediğimiz domatesi ekliyoruz.
- Yemeğimizi indirmeye yakın garnitür ve sarımsağı ekledikten sonra pişen yemeğimizi kenara alıyoruz.
- Beşamel sos için tereyağı erittikten sonra unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine 3 su bardağı sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberi de ekliyoruz.
- Kaynayınca kenara alıyoruz. Büyük bir borcama yada tepsiye tavuğumuzu seriyoruz.
- Üzerine beşamel sosu da ekledikten sonra kaşar peynirimizi eşit miktarda yayıyoruz.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun