iltasyazilim
FD Üye
Tavada Mayalı Pizza Lahmacun ( Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*5 su bardağı un
*1 buçuk çay kaşığı kuru maya (insant maya da olur)
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
*1 yemek kaşığı salça
*Bir tutam tuz
*Bir tutam karabiber ( isteğe bağlı kekik)
*Az sıvı yağ
*Yarım çay bardağı oda ısısında su
*Not Sosun kıvamı ketçap gibi olacak her salça farklı yoğunlukta olur suyunu ona göre ayarlayalım
İç malzemesi;
*Rendelenmiş kaşar, peynir, sucuk, sosis, domates, biber, zeytin, mısır canınız ne isterse
Tavada Mayalı Pizza Lahmacun ( Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı Öncelikle 4 su bardağı unu bir kaba eleyelim, içine tuzunu (insatmaya kullanacaksak una karıştıralım) normal kuru mayayı, 2 su bardağı ılık suya katıp kaşıkla karıştırıp 12 dakika bekleyelim unumuza sıvı yağı da koyup, mayalı suyumuzu dökelim, burada bir püf *noktası; *çatalla hamurumuzu karıştıralım hem elimize yapışmaz, hemde hamurumuz hızla toparlanır (ben poğaça ekmek bu tür hamurlar da hep çatal kullanırım deneyin çok kolay ve pratik) Kalan bir bardak unun yarısını koyalım, çatalla bir iki karıştırıp elinizle davam edelim, en son kalan unumuzla hamuru ne çok sert ne çok yumuşak orta kıvamda bur hamur yoğuralım Üzerini örtüp 20 dakika mayalansın, benim vaktim yok mayalandırmaya diyorsanız hamuru yoğurun, iç malzemeleri hazırlayana kadar beklesin yeter yada hamuru akşamdan yoğurup buzdolabına koyarsanız sabah kahvaltısına muhteşem pizza lahmancunlar yaparsınız 24 saat dolapta kalsın ekşimez her an elinizin altında hamurunuz olur Hamurun mayası gelince mandalina büyüklüğünde 67 beze yapın merdaneyle tavanızın ölçüsünde açın, tavayı az sıvı yağla yağlayın, açtığınız hamuru içine koyun, ocağın altını yakıp kısın, önce sostan sürün, resimlerde gözüküyor, sonra rende kasar domates, biber, sosis ne koyacaksanız hepsini koyun ,üzerlerine yine kaşar peynir koyup kapağını kapatın 10 dakika içinde pişiyor, kontrol edebilirsiniz altı hep kısık olsun, Afiyet bal şeker olsun Not; Bu tarifin tava pizzalardan farkı mayayla olması kabartma tozuyla olan tava pizzaların hamuru ağır oluyor, çıtır çıtır olmuyor, deneyin fırında pizza yapmış kadar lezzetli lahmacun kadar çıtır çıtır olacaklar
*5 su bardağı un
*1 buçuk çay kaşığı kuru maya (insant maya da olur)
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
*1 yemek kaşığı salça
*Bir tutam tuz
*Bir tutam karabiber ( isteğe bağlı kekik)
*Az sıvı yağ
*Yarım çay bardağı oda ısısında su
*Not Sosun kıvamı ketçap gibi olacak her salça farklı yoğunlukta olur suyunu ona göre ayarlayalım
İç malzemesi;
*Rendelenmiş kaşar, peynir, sucuk, sosis, domates, biber, zeytin, mısır canınız ne isterse
Tavada Mayalı Pizza Lahmacun ( Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı Öncelikle 4 su bardağı unu bir kaba eleyelim, içine tuzunu (insatmaya kullanacaksak una karıştıralım) normal kuru mayayı, 2 su bardağı ılık suya katıp kaşıkla karıştırıp 12 dakika bekleyelim unumuza sıvı yağı da koyup, mayalı suyumuzu dökelim, burada bir püf *noktası; *çatalla hamurumuzu karıştıralım hem elimize yapışmaz, hemde hamurumuz hızla toparlanır (ben poğaça ekmek bu tür hamurlar da hep çatal kullanırım deneyin çok kolay ve pratik) Kalan bir bardak unun yarısını koyalım, çatalla bir iki karıştırıp elinizle davam edelim, en son kalan unumuzla hamuru ne çok sert ne çok yumuşak orta kıvamda bur hamur yoğuralım Üzerini örtüp 20 dakika mayalansın, benim vaktim yok mayalandırmaya diyorsanız hamuru yoğurun, iç malzemeleri hazırlayana kadar beklesin yeter yada hamuru akşamdan yoğurup buzdolabına koyarsanız sabah kahvaltısına muhteşem pizza lahmancunlar yaparsınız 24 saat dolapta kalsın ekşimez her an elinizin altında hamurunuz olur Hamurun mayası gelince mandalina büyüklüğünde 67 beze yapın merdaneyle tavanızın ölçüsünde açın, tavayı az sıvı yağla yağlayın, açtığınız hamuru içine koyun, ocağın altını yakıp kısın, önce sostan sürün, resimlerde gözüküyor, sonra rende kasar domates, biber, sosis ne koyacaksanız hepsini koyun ,üzerlerine yine kaşar peynir koyup kapağını kapatın 10 dakika içinde pişiyor, kontrol edebilirsiniz altı hep kısık olsun, Afiyet bal şeker olsun Not; Bu tarifin tava pizzalardan farkı mayayla olması kabartma tozuyla olan tava pizzaların hamuru ağır oluyor, çıtır çıtır olmuyor, deneyin fırında pizza yapmış kadar lezzetli lahmacun kadar çıtır çıtır olacaklar