bilgisayarci
FD Üye
Tavada Lavaş Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet lavaş (Ben aly markasının tam buğday lavaşını kullandım)
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Çok ince dilimlenmiş sucuk
- Haşlanmış mısır
- Dilediğiniz gereçler (mantar, salam, zeytin vs.)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Biraz su
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Tavada Lavaş Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak lavaşı yağsız tavaya koyalım. Üzerine biraz rendelenmiş kaşar koyalım ve akabinde üstüne öteki lavaşı koyalım.
- Kısık ateşte lavaşı karşıt çevirelim ve biraz kızarmasını sağlayalım.
- Daha sonra sos için materyalleri karıştıralım.
- Hazırladığımız pizza sosunu, ince dilimlenmiş sucukları, mısır ve kaşar peynirini ekleyip tavanın kapağını kapatalım. Kısık ateşte kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
- Sucukları evvelce kızartmadığımız için çok ince dilimler halinde ekleyin. Aksi takdirde pişmez. Çok lezzetli ve pratik bir tanım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.