iltasyazilim
FD Üye
Tava Börek ( Çok Kolay ) Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka
Sos için;
*2 yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
İç malzeme ;
*Haşlanmış patates
*Maydanoz
*Pul biber
*Tuz
Tava Börek ( Çok Kolay ) Tarifi Yapılışı İç malzemesi isteğe göre hazırlanabilir Peynir patates vs
Tava az miktar tereyağı yada sıvı yağla yağlanır 1 adet yufka tavaya ortalanarak serilir Sos malzemeleri bi kapta çırpılır Yufkanın üzerine 23 kaşık sos gezdirilir
2 yufka iki parçaya ayrılır ve sosa iyice batırılarak tavaya konur Diğer parçada aynı şekilde yapıldıktan sonra istediğiniz iç malzeme eklenir ben patatesli yaptım ama siz nasıl isterseniz yapabilirsiniz
3 yufkada iki parçaya bölünür ve sosa batırılarak üst üste konur En son kenardan sarkan yufkalarla böreğin üzeri kapatılır ve kalan sos fırçayla üzerine sürülür Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak kontrollü olarak pişirilir ve kızarınca kapak yardımıyla ters çevrilir ve tava tekrar yağlanır iki tarafı kızaran böreğimiz biraz dinlendikten sonra servise hazır
Gerçekten kolay ve lezzetli bu börek için ? Hamide Aygan’a ? sonsuz teşekkürler ????
*3 adet yufka
Sos için;
*2 yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
İç malzeme ;
*Haşlanmış patates
*Maydanoz
*Pul biber
*Tuz
Tava Börek ( Çok Kolay ) Tarifi Yapılışı İç malzemesi isteğe göre hazırlanabilir Peynir patates vs
Tava az miktar tereyağı yada sıvı yağla yağlanır 1 adet yufka tavaya ortalanarak serilir Sos malzemeleri bi kapta çırpılır Yufkanın üzerine 23 kaşık sos gezdirilir
2 yufka iki parçaya ayrılır ve sosa iyice batırılarak tavaya konur Diğer parçada aynı şekilde yapıldıktan sonra istediğiniz iç malzeme eklenir ben patatesli yaptım ama siz nasıl isterseniz yapabilirsiniz
3 yufkada iki parçaya bölünür ve sosa batırılarak üst üste konur En son kenardan sarkan yufkalarla böreğin üzeri kapatılır ve kalan sos fırçayla üzerine sürülür Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak kontrollü olarak pişirilir ve kızarınca kapak yardımıyla ters çevrilir ve tava tekrar yağlanır iki tarafı kızaran böreğimiz biraz dinlendikten sonra servise hazır
Gerçekten kolay ve lezzetli bu börek için ? Hamide Aygan’a ? sonsuz teşekkürler ????