Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tava Börek ( Çok Kolay )

Tava Börek ( Çok Kolay )

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Tava Börek ( Çok Kolay ) Tarifi İçin Malzemeler

*3 adet yufka

Sos için;

*2 yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ

İç malzeme ;

*Haşlanmış patates
*Maydanoz
*Pul biber
*Tuz

Tava Börek ( Çok Kolay ) Tarifi Yapılışı İç malzemesi isteğe göre hazırlanabilir Peynir patates vs
Tava az miktar tereyağı yada sıvı yağla yağlanır 1 adet yufka tavaya ortalanarak serilir Sos malzemeleri bi kapta çırpılır Yufkanın üzerine 23 kaşık sos gezdirilir
2 yufka iki parçaya ayrılır ve sosa iyice batırılarak tavaya konur Diğer parçada aynı şekilde yapıldıktan sonra istediğiniz iç malzeme eklenir ben patatesli yaptım ama siz nasıl isterseniz yapabilirsiniz
3 yufkada iki parçaya bölünür ve sosa batırılarak üst üste konur En son kenardan sarkan yufkalarla böreğin üzeri kapatılır ve kalan sos fırçayla üzerine sürülür Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak kontrollü olarak pişirilir ve kızarınca kapak yardımıyla ters çevrilir ve tava tekrar yağlanır iki tarafı kızaran böreğimiz biraz dinlendikten sonra servise hazır
Gerçekten kolay ve lezzetli bu börek için ? Hamide Aygan’a ? sonsuz teşekkürler ????

Similar threads

Tava böreği ayrıca fazla pratik hemde fazla lezzetli oluyor bayanlarÖzellile çalışan bayanlar için oldukça ideal bir börek tarifiYorgun argın eve geldiniz ve akşam yemeğiniz az önce hazır yok hiç telaş etmeyin kısa sürede nefis bir börek yapabilirsiniz Tava böreğimiz için gerekli olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
186
Merhaba bayanlar hafta sonunda eşler ve çocuklar evdeyken onlara lezzetli bir börek yapmaya ne dersinizBu böreği özellikle eşleriniz fazla beğenecek garantisini verebiliyorum kilo sorunu olmayan eşler için şahane bir börek tarifi paylaşıyorum sizlerle çoktan ellerinize sağlık durumu beylere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler *1 paket günlük yufka (6 adet) İç malzemeleri: *100 gr kıyma *Tuz *2 yemek kaşığı sıvı yağ *1 su bardağı lor *Maydanoz *2 yemek kaşığı ceviz içi (Öğütülmüş) Sıvı malzemeler: *1 şişe maden suyu *2 yumurta *1 su bardağı sıvı yağ *3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler *3 adet yufka *1 kutu krema *1 kahve fincanı süt *1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ *Tuz *Yufkaların altına ve üstüne tereyağ parçaları İçi için: *1 tane orta boy haşlanıp ezilmiş patates *Karabiber *2 dilim ince kıyılmış kaşar peyniri Tava...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Hazır yufkayla dakikalar içinde nefes kesen bir börek hazırlamak istiyorsanız tava böreğini deneyin. Fırında pişirilen böreklerden ayırt edilmesi mümkün olmayan tava böreği, herkesin yapabileceği bir tanımdır. Çıtır çıtır dış katmanı, yumuşacık içi ve uzayıp giden peyniri ile ağzınızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
858,505Konular
982,725Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt