Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tava Böreği

Tava Böreği
0
28

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
tava-boregi.jpg

Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

• 3 tane yufka
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı ucuyla tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt yada yoğurt sulu kısmından olsun
  • İçerisine kaşar peyniri rendesi
  • İsteğe bağlı ne istiyorsanız sucuk lor veya köy peyniri de çok yakışıyor

Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavayı sıvı yağla yağlayalım.
  2. Yufkayı tavaya serelim yapacağımız sosta içine serelim. Unutmadan yufkanın fazlalığı dışarı da kalacak ardından sıvı yağla, süt, tuzu bir kapta karıştıralım.
  3. Elimize aldığımız yufkayı üçü ayıralım, sosun içine ekleyelim ve gevsek şekilde serelim 2. Yufkayı ve 3. Yufkayı da aynı şekilde yapalım.
  4. Ardından istediğiniz iç malzemeyi koyun bizim evde kaşar peynirimiz vardı ben onu kullandım sonra 3. Yufkayı da aynı şekilde yapalım yufkanın kenarlarını güzelce katlayalım, tavanın üzerini kapatalım.
  5. İlk önce orta ateşe alalım iki dakika sonra kısık ateşte pişirelim kontrollü bir şekilde dikkat edelim altı kızardıysa ters çevirip, diğer yüzü de pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim afiyet olsun allah’a emanet olun ???? umarım beğenirsiniz.
Tava Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler 2,5 adet yufkaKaşar peyniri,lor peyniri yada köy peyniri Sos için; 1 adet yumurta1 su bardağı süt1 çay kaşığı ucu kadar tuz1 çay kaşığı karbonat Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurta ,süt, tuz, karbonatı karıştırma kabında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Tava Böreği Tanımı (Sadece 3 Yufka İle Börek) İçin Materyaller 3 adet yufkaYarım su bardağı süt1 adet yumurtaYarım çay bardağı sıvı yağ İç harcı; Beyaz peynir(isteğe bağlı maydanoz) Tava Böreği Tanımı (Sadece 3 Yufka İle Börek) Yapılışı Tavayı sıvı yağ ile yağlayalım. Bir kapta yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler 2,5 adet yufka İç harcı için (İsteğe göre iç harcını değiştirebilirsiniz) 1 kase beyaz peynir1 tutam maydanozSıvı yağ Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 25 cm yada 28 cm yanmaz tava için. Tavamızı yağlayıp bir adet yufkayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Sucuklu Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler 12 adet börek için 3 adet böreklik yufka50-60 gram kadar sucukOrta boy biberOrta boy domates80-90 gram kadar kaşar peyniri veya çeçil peyniri Sucuklu Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Domates, sucuk ve biberleri ince julyen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Tava Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi İçin Malzemeler 3 tane yufka1 su bardağı süt1 tane yumurtaYarım çay bardağı sıvıyağ İçine; LorMaydanoz ( ben bu sefer kullanmadım) Tava Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Teflon tavayı 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt