Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tava Böreği Tarifi (Sadece 3 Yufka İle Börek)

Tava Böreği Tarifi (Sadece 3 Yufka İle Börek)
0
45

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
106
tava-boregi-tarifi-sadece-3-yufka-ile-borek.jpg

Tava Böreği Tanımı (Sadece 3 Yufka İle Börek) İçin Materyaller

• 3 adet yufka
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı;
  • Beyaz peynir
  • (isteğe bağlı maydanoz)

Tava Böreği Tanımı (Sadece 3 Yufka İle Börek) Yapılışı

1. Tavayı sıvı yağ ile yağlayalım.
  2. Bir kapta yumurta, süt ve sıvı yağ çırpalım.
  3. Yufkayı kenarları yanlardan sarkacak halde tavaya serelim.
  4. 2. Yufkayı alıp ikiye bölelim. Yarım yufkayı modüller halinde tavadaki yufkamızın üstüne serelim.
  5. Üzerine hazırladığımız sostan dökelim.
  6. 2. Yufkanın öbür yarısını da serelim ve sos dökelim.
  7. 3. Yufkanın yarısını da serelim ve peynir harcımızı döküp dağıtalım.
  8. 3. Yufkanın başka yarısını da serip sosumuzu büsbütün üzerine dökelim.
  9. Tavadan sarkan yufkaları da üzerine kapatalım.
  10. Ocağı kısıp pişirelim ortada denetim edelim kızardığında tavayı tekrar yağlayıp karşıt çevirelim.
  11. 2 tarafı da kızardığında bir servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun ????.

Görüntü artık youtube kanalımda yayında link profilimde ????????.

Similar threads

Tava Böreği Tanımı İçin Gereçler (28-30 cm tava için) 3 adet yufka1/2 (yarım) su bardağı süt yahut 5-6 yemek kaşığı yoğurt (ben yoğurt kullandım)1 adet yumurta1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ İçi için: Beyaz peynirKaşar peyniriİsteğe bağlı maydanoz Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 adet böreklik yufka2 adet yumurta1,5 su bardağına yakın ılık süt1 çay bardağı sıvı yağYarım paket kabartma tozuİç harcı için İsteğe bağlı (Kavrulmuş kıyma veya peynir çökelik vs. maydanoz) Tavayı yağlamak için Tereyağ Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
10 Dakikada Su Böreği Tadında Tava Böreği (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Merhabalar bugün sizlere çok pratik ve lezzetli bir börek tanımıyla geldim ister kahvaltılarınıza ister 5 çaylarınıza çok yakışacak lezzetli bir tanım kesinlikle deneyin 1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 şişe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler 2,5 adet yufkaKaşar peyniri,lor peyniri yada köy peyniri Sos için; 1 adet yumurta1 su bardağı süt1 çay kaşığı ucu kadar tuz1 çay kaşığı karbonat Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurta ,süt, tuz, karbonatı karıştırma kabında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Tava Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi İçin Malzemeler 3 tane yufka1 su bardağı süt1 tane yumurtaYarım çay bardağı sıvıyağ İçine; LorMaydanoz ( ben bu sefer kullanmadım) Tava Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Teflon tavayı 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,982Kullanıcılar
yeumedısaSon üye
Üst Alt