Tart Kalıbında Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 çay bardağı un
- Kabartma tozu
- Yarım çay bardağı süt
- 2 su bardağı süt 400 ml
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 50 ml krema
- 4 adet muz
- 150ml krema
- 2 paket bitter çikolata
Tart Kalıbında Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri 3 dakika çırpıyoruz. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. En son un, kakao, kabartma tosunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Tart kalıbımızı yağlayıp un serpiştiriyoruz. Sonrasında harcımızı içine döküp, 180 derece fırınımızda pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra ilk sıcaklığı gidene kadar bekletiyoruz.
- Sonrasında servis kabına alıyoruz. Kreması için tereyağ ve krema hariç, bütün malzemeleri ocakta pişiriyoruz. Piştikten sonra tereyağ ve kremamızı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Kremamızı kekimizin üzerine döküyoruz. Sonrasında muzları kekimizin üzerine yerleştiriyoruz.
- Çikolata sosu için; kremayı ocakta kaynatıyoruz kaynadıktan sonra çikolataları içine atıp, karıştırıyoruz.
- Hazır olan çikolata sosumuzu önce muzların üzerine sonra da boş alanlara döküyoruz. En son da muzların üzerine çikolata sosu gezdiriyoruz. Dilerseniz fındık, ceviz ile üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.