Tarçınlı Tek Lokmalık Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 çay kaşığı dolusu tarçın
- 1 yemek kaşığı dolusu tahin
- 1 küçük kase ceviz ( kırılmış)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 5 adet incir kurusu ( minik doğranmış)
- 6 adet kayısı kurusu ( minik doğranmış)
- 2 -2,5 su bardağı un(unun markasına ve gereç boyutuna nazaran değişiklik gösterebilir. )
- Pudra şekeri
Tarçınlı Tek Lokmalık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin ve nişastayı krema üzere olana kadar yoğuruyoruz.
- Sonra öbür materyalleri sırasıyla ekliyoruz.
- Hamur toparlanıp ele yapışmayan bir hamur olduğuda minik minik top formunu veriyoruz.
- Yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
- 190 ° evvelce ısıtılmış fırında alt üst pişmeye bırakıyoruz.
- Fırından çıkarınca çabucak pudra şekerine bulayıp servis tabağına alıyoruz.Kurabiyemiz hazır.
Tarçınlı Tek Lokmalık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.