
Tarçınlı Tek Lokmalık Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 çay kaşığı dolusu tarçın
- 1 yemek kaşığı dolusu tahin
- 1 küçük kase ceviz ( kırılmış)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 5 adet incir kurusu ( minik doğranmış)
- 6 adet kayısı kurusu ( minik doğranmış)
- 2 -2,5 su bardağı un(unun markasına ve gereç boyutuna nazaran değişiklik gösterebilir. )
- Pudra şekeri
Tarçınlı Tek Lokmalık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin ve nişastayı krema üzere olana kadar yoğuruyoruz.
- Sonra öbür materyalleri sırasıyla ekliyoruz.
- Hamur toparlanıp ele yapışmayan bir hamur olduğuda minik minik top formunu veriyoruz.
- Yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
- 190 ° evvelce ısıtılmış fırında alt üst pişmeye bırakıyoruz.
- Fırından çıkarınca çabucak pudra şekerine bulayıp servis tabağına alıyoruz.Kurabiyemiz hazır.
Tarçınlı Tek Lokmalık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı