iltasyazilim
FD Üye
Tarçınlı salyangoz çörek malzemeleri
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
25 su bardağı un
1 paket instant maya
Dolgusu için
100 gr tereyağı (oda ısısında)
75 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması
Süslemek için
Mini marshmallow
Beyaz çikolata sosu
Tarçınlı salyangoz çörek hazırlanışı
Un ve mayayı bir kapta harmanlayın Şeker, vanilya, ayçiçeği yağı ve sütü ekleyip yoğurun Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın Tarçın, fındık kreması, şeker ve tereyağını bir kasede iyice karıştırın Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın Tarçınlı karışımı hamurun üzerine yayın ve sıkıca rulo şeklinde sarın Streç filme sarıp 30 dakika derin dondurucuda bekletin Hamuru 2 parmak kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve uç kısımlarını açıp tepsiye yatay olarak yapıştırın ve 185 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin Soğuyan çöreklerin üzerine beyaz çikolata sosu dökün Kürdanlara küçük marshmallow parçaları batırıp çöreklere yerleştirerek salyangozun gözlerini oluşturun Servis yapınTarçınlı salyangoz çörek artık hazır, afiyet olsun
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
25 su bardağı un
1 paket instant maya
Dolgusu için
100 gr tereyağı (oda ısısında)
75 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması
Süslemek için
Mini marshmallow
Beyaz çikolata sosu
Tarçınlı salyangoz çörek hazırlanışı
Un ve mayayı bir kapta harmanlayın Şeker, vanilya, ayçiçeği yağı ve sütü ekleyip yoğurun Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın Tarçın, fındık kreması, şeker ve tereyağını bir kasede iyice karıştırın Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın Tarçınlı karışımı hamurun üzerine yayın ve sıkıca rulo şeklinde sarın Streç filme sarıp 30 dakika derin dondurucuda bekletin Hamuru 2 parmak kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve uç kısımlarını açıp tepsiye yatay olarak yapıştırın ve 185 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin Soğuyan çöreklerin üzerine beyaz çikolata sosu dökün Kürdanlara küçük marshmallow parçaları batırıp çöreklere yerleştirerek salyangozun gözlerini oluşturun Servis yapınTarçınlı salyangoz çörek artık hazır, afiyet olsun