
Tantuni Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg minik doğranmış dana eti
- Tuz
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Minik doğranmış domates
- Söğüş doğranmış soğan
- İnce kıyım maydanoz
- Dürüm için lavaş
Tantuni Tanımı Yapılışı
- Doğranmış etleri düdüklü tencereye su ve tuzu ek edip yarım saat pişirelim.
- Geniş bir tavaya pişen etleri alalım. Çok az suyu kalıp fazla suyunu çekene kadar kavuralım.
- Yağ ve baharatları ek edip 2 dk daha kavuralım.
- Ekmeği etlerin üzerine atıp yağına suyuna bulanmasını sağlayalım.
- Domates soğan maydanoz ile dürümleri yapalım. Afiyet olsun ????.