Tam Ölçülü Su Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3_4 su bardağı kadar un lütfen denetimli ekleyin yumurta büyüklüğüne ve un kalitesine nazaran farklılık gösterebilir
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- İsterseniz peynir isterseniz de kıymalı yapabilirsiniz
- 5 litre kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Soğuk su
Tam Ölçülü Su Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaları kırıp tuzunu ek edelim ve karıştıralım. Mutlaka su eği yapmıyoruz. Yalnızca yumurta ile yoğuruyoruz.
- Unumuzu yavaş yavaş ek edip hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz dikkat edin sert bir hamur olmasın.
- Hamurumuzu bezeler haline getirip dinlendirelim bu ortada iç harcımızı hazırlayalım. Ocağa suyumuzu alıp kaynamaya bırakalım.
- Dinlenen bezeleri tek tek açıp pak bir bez üzerine serpelim hepsi bittikten sonra ocakta kaynamakta olan suyumuz tuz sıvı yağ ve limon tuzu ekleyip hamurlarımızı pişirmeye başlayalım.
- Hamurumuzu kaynamakta olan suya dikkatli bir halde bırakıp bir kevgir yardımıyla yapılan yerleri olursa açalım. Yaklaşık 30 saniye kadar pişirip direk soğuk su içerisine alalım.
- Elimizle fazla suyunu süzüp yağlanmış olduğumuz tepsiye serpelim ve üzerini erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile yağlayalım her kata tıpkı süreci uygulayalım.
- Orta kısma gelince iç harcımızı koyup üzerine tekrar haşlanan hamurdan serip yağlayalım ve öbür hamurlarıda tıpkı formda bitirelim.
- En son üzerinde güzelce yağlayıp evvelce ısıttığımız 200 derecelik alt üst ayarda yaklaşık bir saat kadar pişirelim. Böreğimiz pişerken güzelce kabardıysa herşey yolunda demek.
- Kızaran böreğimizi fırından alıp üzerini pak bir bezle örtüp dinlendirelim. Akabinde dilimleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.