iltasyazilim
FD Üye
Tam Buğday Unu İle Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
*500 g un
*500 g tam buğday unu
*1 yemek kaşığı tuz
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Bir bardak süt
*Yeterince su
*1 yaş maya
Tam Buğday Unu İle Bazlama Tarifi Yapılışı Tüm malzemelerle ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğuruyoruz Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz Hamur kabarıp yaklaşık iki katı olunca dört eşit parçaya bölüp oklava ile bazlama şekli veriyoruz Bazlamalırımızı temiz bir bezin üzerine koyup üzerlerini yine temiz bir bezle örtüyoruz Bu şekilde 30 dk bekletiyoruz ve sonra 180 derecede fırına sürüyoruz Ben Almanya’da yaşıyorum ve burda silex ile pişirdim ama fırında da gayet güzel oluyor Ayrıca düşünmeden dondurucuya koyabilirsiniz Deneyenlere afiyet olsun
*500 g un
*500 g tam buğday unu
*1 yemek kaşığı tuz
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Bir bardak süt
*Yeterince su
*1 yaş maya
Tam Buğday Unu İle Bazlama Tarifi Yapılışı Tüm malzemelerle ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğuruyoruz Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz Hamur kabarıp yaklaşık iki katı olunca dört eşit parçaya bölüp oklava ile bazlama şekli veriyoruz Bazlamalırımızı temiz bir bezin üzerine koyup üzerlerini yine temiz bir bezle örtüyoruz Bu şekilde 30 dk bekletiyoruz ve sonra 180 derecede fırına sürüyoruz Ben Almanya’da yaşıyorum ve burda silex ile pişirdim ama fırında da gayet güzel oluyor Ayrıca düşünmeden dondurucuya koyabilirsiniz Deneyenlere afiyet olsun