elektronikci
FD Üye
Tahinli Rulolar Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5-5,5 su bardağı un (bardak ölçüm: 200 ml)
- Tahin
- Toz şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- Susam
Tahinli Rulolar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şekeri ve mayayı derin bir kaba alıp üzerine ılık sütü ekleyin, karıştırın. 10 dakika mayanın etkinleşmesi için bekleyin.
- Daha sonra un hariç öteki gereçleri ekleyip karıştırın. Denetimli bir biçimde unu ek edip, yumuşak fakat hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
- 1 saat hamuru mayalandırın. Mayalanan hamuru genişçe açın ve tahin sürün.
- Toz şeker serpin ve geniş kenarından kıvırarak rulo yapın. Bıçakla dilimleyin.
- Ben yaklaşık 9 dilim elde ettim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerini bezle kapatıp 10 dakika daha mayalandırın.
- Daha sonra yumurta sarısını sürüp susam serpin.
- 180 derecede evvelce ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.