Tahinli Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağının yarısı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 adet yumurta (1 inin sarısını üzerine sürülecek)
- Un
- 1 yemek kaşık tahin
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
Tahinli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı ılık su içerisine 1 yemek kaşığı kurumaya, 3 yemek kaşığı şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu karıştıralım. 2 yumurtanın birinin sarısını ayıralım üzeri için.
- Yumurta, 1 su bardağı süt ,yarım su bardağı sıvı yağ, maya, un karıştıralım. Biraz ele yapışan bir hamur olana kadar yoğuralım.
- 1 saat kabarmasını bekleyelim.
- Kabaran hamuru bezelere ayıralım.
- Bezemizin ortasını parmak uçlarımızla bastırarak derinleştirelim.
- İçerisine bir yemek kaşığı tahin ve bir tatlı kaşığı şeker dökelim. Yanlarına yumurta sarısı sürelim.
- 180 derecede 20 dk denetimli pişirelim.