Tam Buğdaylı Tahanlı (Tahinli) Pide Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 50 gram elma pekmezi (Ben üzüm kullandım)
- 100 gram tahin
- 1 su bardağı ılık su
- Yumurta sarısı ve susam
Tam Buğdaylı Tahanlı (Tahinli) Pide Tanımı Yapılışı
- Öncelikle mayayı ılık suda aktifleştiriyoruz. Bir yemek kaşığı pekmez, un ve zeytinyağını ekleyip yoğuruyoruz.
- Mayalanması için ılık bir ortamda dinlendiriyoruz (kalorifer peteği yakını gibi).
- Açıkçası hamur birinci basamakta pek kabarmadı ancak tepsi mayasında hayli kabardı????.
- Hamuru 8 modüle bölüyoruz. Her bir modüle yuvarlak hal verip bardakla üzerine bastırarak çukur oluşturuyoruz.
- Bu noktada hamur çok yumuşaksa elimizle de hal verebiliriz.
- Oluşan boşluğa tahin ve pekmez karışımından döküyoruz. Kenarlara yumurta sarısı ve susam sürüyoruz.
- Tepsi mayası için 20 dakika civarı bekliyoruz.
- Tepsiyi ısıtılmış fırında alt üst ayarda 150 derecede 15 dakika pişirdim. Fırından çıkarınca servise hazırdır.Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.