Tahinli Pekmezli Sütlü Tatlı Tadı Enfes Tanımı İçin Malzemeler
- 5 bardak su bardağıyla un (200ml)
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 su bardağından az eksik toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı tahin (100ml)
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
Tahinli Pekmezli Sütlü Tatlı Tadı Enfes Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremize sütü koyup un, nişasta, toz şeker, yumurta sarısınıda ekleyip, yeterlice karıştırıp ocakta pişiriyoruz.
- Koyulaşıp, göz göz olunca ocaktan alıp, tereyağı ve vanilyayı ve tahini ekliyoruz. Güzelce çırpıyoruz.
- Tatlıları koyacağımız cam kapları ıslatıp tatlıları koyuyoruz.
- Dolapta uygunca donduktan sonra çıkarıyoruz.
- En az iki üç saat dolapta kalması düzgün olur.
- İyice donan tatlımızı servis kabına aksi çevirip. Üzerine pekmez ve cevizle süsleyip servis yapıyoruz. Tatlıyı akşamdan yapma fırsatı olursa sabaha tam hoş donmuş olur. Afiyet sıhhat olsun. ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.