Enfes Tahinli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday nişastası)
- 1 paket vanilya (5 gram)
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı tahin
- Parça fındıkla süsledim
Enfes Tahinli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar???? bugün sizlere tahinli lezzetleri sevenlerin bayılacağı bir sütlü tatlı tanımıyla geldim
- Tencereye sütü alalım. İçerisine şekeri, yumurta sarısını, unu ve nişastayı ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Karışım homojen hale gelince ocağa alarak daima karıştırarak pişirelim.
- Pişince ocaktan alalım ve içerisine vanilya ve tereyağı ya da margarini ekleyerek karıştıralım.
- Ardından 1 çay bardağı tahini ekleyerek son kere karıştıralım. Damak tadınıza nazaran tahin ölçüsünü artırıp azaltabilirsiniz.
- İçini ıslattığımız kase ya da kuplara tatlımızı bölüştürelim.
- Tatlımız oda sıcaklığına gelinceye kadar üzeri açık bir biçimde soğusun.
- Sonrasında üzerini kapatarak buzdolabına kaldıralım ve en az 3 saat dinlendirelim.
- Dilerseniz akşamdan hazırlayıp 1 gece boyunca da dinlendirebilirsiniz.
- Buzdolabından çıkarınca kasenin kenarlarından yavaşça elimizle hava aldıralım ve servis tabağına tatlımızı karşıt çevirerek çıkaralım. Çok kolay bir formda kaseden ayrılıyor.
- Üzerini kesim fındıkla süsledim ben. Sunumu da lezzeti de mükemmel oluyor. Biz ailecek tahinli lezzetleri çok seviyoruz. Umarım siz de denersiniz ve beğenirsiniz???? deneyeceklere şimdiden afiyet olsun???? Bu ve öteki tariflerimin ayrıntılı anlatımlı görüntüleri için sizleri youtube kanalıma beklerim????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.