Tahinli Pekmezli Kek (Sahur Keki) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı tahin
- Yarım çay bardağı pekmez
Tahinli Pekmezli Kek (Sahur Keki) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabımıza yumurtaları alalım ve çırpalım.
- Sonra şekerimizi ekleyip uygunca çırpalım.
- Süt ,sıvı yağ ,yoğurdu ekleyip tel çırpıcıyla çırpıp, unumuzu, kabartma tozumuzu ,vanilinimizi eleyerek ekleyelim ,hamurumuz hazır .
- Yağladığımız borcamımıza alalım .
- Bir kasede tahin ve pekmezi karıştıralım ve kek hamurumuzun üzerinde gezdirelim çatal yardımıyla şekillendirelim.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza verelim.
- Yaklaşık 30 dakika denetimi bir biçimde pişirelim.
- Pişen kekimizi soğumaya bırakalım, soğuyan kekimiz servise hazır afiyet olsun.