Tahin Pekmezli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- ️3 adet yumurta
- ️1,5 su bardağı süt
- ️1 su bardağı sıvı yağ
- ️1 çay bardağı tahin
- ️1 çay bardağı pekmez
- ️1 paket vanilya
- ️1 paket k tozu
- ️2 su bardağı un
- 1 su bardağı tozşeker
- ️1 çay bardağı kırılmış ceviz içi
- Margarin
Tahin Pekmezli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel yumurta ile tozşekeri yaklaşık 5 dk mikser ile güzelce beyaz köpük haline gelene dek çırpın, sonra un hariç öteki materyalleri sırasıyla ekleyip, karıştırın.
- En son unu ekleyip spatula ile karıştın, sonra kek kalıbını margarin ike güzelce yağlayıp kek harcını kalıba dökün.
- 170 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin, kürdan testi yapıp, içini piştiğini denetim ettikten sonra fırından çıkarın.
- Soğuduktan sonra dilimleyip, servis yapabilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun ????