
Tahin Pekmezli Bisküvili Kış Keki (Borcam Keki) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1,5 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bir çimdik tuz
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 2 paket bisküvi
- 1 paket kakaolu puding (belirtilen miktarda süt ile pişecek )
Tahin Pekmezli Bisküvili Kış Keki (Borcam Keki) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tahin ve pekmezin kek de birleşmesiyle puf gibi kabaran nefis bir kek ????.
- Kasede yumurta, bir çimdik tuz ve şeker beyaz köpük olana kadar çırpılır. Köpürünce sıvı yağ, tahin, pekmez, tarçın ve süt eklenerek çırpılır.
- Ardından elenerek un, kabartma tozu ve vanilya eklenir çırpmaya devam edilir. Kıvamı olunca kare ya da dikdörtgen borcam sıvı yağ ile yağlanarak harcı dökülür.
- Önceden ısıtılan 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Kek çıkınca üzerine süt dökülür ve yarım saate yakın çekmesi için beklenir.
- Puding üzerinde belirtilen miktar kadar süt ile pişirilir. Kekin üzerine bütün halde bisküviler dizilir.
- Üzerine sos dökülür. Biraz soğuyunca 1 pakete yakın bisküvi robotta çekilir ve puding üzerine serpilir.
- Kek biraz dolapta bekletilir. Özellikle 1 gece beklerse lezzeti daha iyi oturacaktır. Şimdiden afiyet olsun ????.