Tadına Doyum Olmayan Enfes Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı ceviz
- 2 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı su
- 1,2 damla limon
Tadına Doyum Olmayan Enfes Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi yapmaya başlayalım tenceremize 2 su bardağı şekerimizi ilave edelim ve üzerine 1 buçuk su bardağı su ekleyip karıştırarak orta ateşte şekeri eritelim. Sonra 1-2 damla limon damlatalım kaynamasına müsaade verelim. 5 dk sonra kapatalım şerbetimizi yaptıktan sonra soğumasına müsaade verelim.
- Hamurumuzu yoğurma sürecine geçelim derin bir kabımıza 1 adet yumurtamızı kıralım akabinde 2 yemek kaşığı tereyağımızı ekleyelim. Akabinde 1 su bardağı pudra şekerini ilave edelim ve yoğuralım pürüsüz hali aldıktan sonra 3 yemek kaşığı irmiğimizi ve 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu da ek edelim ve tekrar yoğuralım.
- Ardından denetimi bir biçimde un ek edip yoğuralım yoğurma sürecimiz bitikten sonra fırınımızı alt üst halinde 180 derecede ısıtalım.
- Daha sonra hamurumuzu avuç içi kadar alıp yuvarlayalım ve tepsimize düzdükten sonra da ceviz üzerlerine ekleyelim ve fınımıza koyup pişirelim tadına doyamadığınız bir lezzet kesinlikle denemelisiniz afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.