
Tadına Doyum Olmayan Milföy Simidi Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket milföy
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı pekmez
- Kavrulmuş susam
Tadına Doyum Olmayan Milföy Simidi Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak milföyleri paketten çıkarıp bir tepsiye dizelim.
- Uygunca yumuşayan milföylerden birini alıp oklava yahut merdane yardımı ile biraz açalım.
- İçine rendelenmiş kaşardan göz kararı koyalım. Yuvarlayıp simit biçimini verelim.
- Bir tabağın içine pekmez ve suyu koyup karıştıralım.
- Simidi birinci pekmezli suya batıralım akabinde kavrulmuş susamla simidimizi yeterlice bulayalım.
- Fırın tepsimize yerleştirelim. Tüm milföyleri tıpkı süreçte yapalım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirelim.