Tadına Doyulmayan Revani Tam Ölçü Tanımı İçin Materyaller
- Yuvarlak borcam
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı kalın fındık içi /tercihe bağlı
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 su bardağı un (yumurta büyüklüğüne nazaran de gidiyor lütfen unu denetimli dökelim)
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
- Hindistan cevizi
Tadına Doyulmayan Revani Tam Ölçü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Bir tencereye iki buçuk su bardağı şekeri koyup karamel rengi alana kadar karıştırıyoruz.
- Karamel rengi alınca üzerine üç su bardağı suyu döküyoruz. Ben bu formda yapıyorum sonuç kusursuz sonra kaynamaya başladıktan sonra beş dakika daha kaynatıp üç damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Kek yapılışı.Yumurta ve bir çay bardağı şekeri yeterlice köpük olana kadar çırpalım.
- Sonrasında sırasıyla yoğurt yağ ekleyip çırpalım irmik, un, kabartmatozu ve vanilyayı da ekleyip düzgünce çırpalım.
- Ben borcamın altını uygunca margarinle yağlayalım benim tercihim margarİn ve 170 derecede uygunca kızartalım
- Sonrasında fırından çıkardıktan sonra beş dakika birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbetimizi eşit halde revaniye dökelim.
- İsteğe bağlı süslemesini yapabilirsiniz benim tercihim hindistan cevizi oldu buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.